:
Crux Sacra Sit Mihi Lux Non Draco Sit Mihi Dux
:
Podoba mi się nosiłbym i
Kasamene może mi się nie kłaniać na ulicy
:
Rudolf napisał/a: |
Podoba mi się nosiłbym i Kasamene może mi się nie kłaniać na ulicy |
Przyłączam się do powyższego...
Nieczynne z powodu że zamknięte
:
Powierzchowność obaj macie charakterystyczną, to się na ulicy szybko zorientuję kto zacz
:
Fajnie, że data jest w kolorze tarczy.
Poka jak swieci!
Skate or die!
:
Tak, tarczka daty z tłem w kolorze tarczy właściwej to chyba rzadkość teraz. Postarali się z tym.
Zdjęć lumy jeszcze nie próbowałem robić, jakoś się ogarnę w najbliższym tygodniu to coś popróbuję. Może w końcu trafię na jakąś niszę fotograficzną w sam raz dla mnie
:
Wniosek z tego, że rzecz jest do przeskoczenia. Tropiki B były wypuszczone w trzech kolorach tarczy, po 100 każdego modelu, tak że są jeszcze brązowe i szare. Pamiętam, że w takich studialnych wizualizacjach było chyba jeszcze więcej planowanych, jakiś taki jesienny pomarańcz mi wpadł w pamięć.
Inna rzecz, że chyba każdy z producentów boryka się z poddostawcami i podwykonawcami, no i oferta ostatecznie wynika z dostępu do określonych usług i kalkulacji ceny...
W przypadku Haliosa na przykład, dostępność zegarków opóźniły błędy w grawerunku na deklu (właśnie zielony model), coś poknociło się też z producentem brązowych klamerek. Stąd stalowe w formie ersatzu.
:
Przefajny zegar, spokojna stylistyka której ostatnio szukam. Dekielek z Koziołkiem M. też fajny
:
prezesso napisał/a: |
Poka jak swieci! |
No takie mi wyszły fotki, sami oceńcie:
:
Ładnie na niebiesko świeci, modnie
Czy długo?
:
Kasamene, kolor fajny tylko jak Wojtek pyta czy długo świeci ?
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
:
Spokojnie...
Kasamene naświetlił a teraz czeka aż przestanie...
Jak dobrze świeci to odpowiedź będzie jutro
:
Woytec napisał/a: |
Ładnie na niebiesko świeci, modnie
Czy długo? |
Traktuję sprawę jako drugorzędny czynnik, dlatego nigdy nie prowadziłem badań terenowych nad świeceniem...
Kolor jest OK, regularność świecenia bez uwag. Dla mnie od początku Halios wydawał się trochę pokrewny RWD. Tu niebiesko, tam zielono, ale zbliżone rozmiarem zegarki, kreseczki lumy takie filigranowe. Mniej więcej godzinę wstecz, po zadaniu przez Ciebie pytania, włożyłem oba zegarki na kilkadziesiąt sekund pod żarówkę. Na początku świeciły równo, po mniej więcej pół godziny zaczęła się pojawiać różnica. W tym przypadku na korzyść lumy Haliosa. Dosłownie teraz, godzinę po "naświetleniu" sprawdziłem ponownie w zaciemnionym pomieszczeniu, gdzie leżą. Już nie dają po oczach, oczywiście, natomiast luma Haliosa jest cały czas wyraźna i czytelna. W RWD musi minąć kilkadziesiąt sekund żebym zauważył świecące powierzchnie (tu kurza ślepota też daje się we znaki...).
Nie wiem na dobra sprawę co można uznać za "świecenie referencyjne", czy np. Seiko może stanowić odniesienie? Zrobiłbym jakieś niezobowiązujące porównanie z SKXem lub Sumo.
[ Dodano: 2013-12-09, 14:28 ]
Woytec napisał/a: |
Spokojnie...Kasamene naświetlił a teraz czeka aż przestanie...
Jak dobrze świeci to odpowiedź będzie jutro |
He he, nie ma tak dobrze. Wsadziłem na chwilkę pod świetlówkę tylko.
Ostatnio zmieniony przez Kasamene 2013-12-09, 14:29, w całości zmieniany 1 raz
:
I tak jest dobrze w porównaniu choćby z dowolnym Hamiltonem, te świecą dosłownie godzinkę.
Ale z Seiko czy niektórymi Citizenami to naprawdę trudno powalczyć.