Ewamilewski napisał/a: |
Jak już wszystkie koperty ze stali 316L (tej prawdziwej i tej udawanej) zgniją to Twój dalej będzie można użytkować |
ALAMO napisał/a: |
Ale wy kumacie melepety, ze APA z tego chce dekiel zrobic? Czyli element narazony name permanentny kontakt z potem:-) ? Ja Nie mowie ze to gowniany metal, tylko ze gowniany jako material do produkcji kopert narecznych. |
ALAMO napisał/a: |
Ale wy kumacie melepety, ze APA z tego chce dekiel zrobic? Czyli element narazony name permanentny kontakt z potem:-) ? Ja Nie mowie ze to gowniany metal, tylko ze gowniany jako material do produkcji kopert narecznych. |
Szajmon dzięki.
Uzupełnię jeszcze że jest produkowany w jednej odlewni która ma patent a cena jest 10 razy wyższa niż zwykła stal 316l .Podobno jeszcze w składzie coś ma ale to patent. |
za przeproszeniem stal to tylko stal |
Szkło to też gófniany materiał a wszyscy go noszą na deklu. A przecież też reaguje z potem ![]() |
Szajmon miałem s SICUR-ze 400m w wersji limitowanej bezel chyba z brązu i był zniszczony. |
Szajmon napisał/a: | ||
To ja jeszcze wypunktuję:P
1.
To może być nie tyle brąz krzemowy ile brąz krzemowo-cynkowo-manganowy. Trochę inny skład (dodatkowo zawiera cynk). I z tego co wiem to zwykły brąz krzemowy nie jest brązem odlewniczym. |