Seiko SCEB009
Odpowiedz do tematu

:
No to tym bardziej jest nadzieja ze w realu faktycznie moze zachwycic. Obejrzalem tez filmik po napisaniu juz posta - no jest moc ;)

Boli mnie jednak ze do brazowego wpakowali czernione wskazowki... Moze by szlo to wypolerowac? Tylko, czy nie dopoleruje sie do sreberka a nie zlota... Tam ten czarny na wskazowkach to tak chyba ni w 5 ni w 10

s

:
Ciężko powiedzieć, jak te wskazówki w brązowym wyglądają, bo nie widziałem nigdzie normalnych zdjęć tej wersji.

:
na renderach we wszystkich wygladaja tak samo, to jest pewnie tak jak u Ciebie. W czarnym to gra w brazowym wolalbym cale zlote. Poza czytelnoscia, optycznie by sie wydawaly wieksze.

s

:
machlo szczere hejty za bullheada plask
Swietne foty, no i sam zegar :shock: :))
zdecydowanie zaczaje sie na brazowego :złośliwiec:

Czas nie pieniądz, zawsze jest.
:
Dziękuje wszystkim za dobre słowa. :)

:
Ciekawy zegar, co prawda nie w moich klimatach i nie na moją gałązkę ale pozytywne wrażenie robi. Szczególnie tarcza :)

:
Przemek, ale ja nie mam grubego łapska. ;) Niecałe 17 cm, a to Seiko spokojnie nawet na damskiej rączce dobrze będzie leżeć. :)

:
Mimo, że kwarc to zegar zajebibi. Nosiłbym :D

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Woytec60
[Usunięty]
:
machlo napisał/a:

Woytec60, mechaniczne chrono ma jedną wadę - zegarek z takim mechanizmem to duży i gruby odważnik zwykle. Wolałbym termokonmpensację dodać, poprawić celność sekundowej, większy moment obrotowy silniczków, żeby grubsze stalowe wskazówki można było zastosować, zdobienia mechanizmu, itp. W skrócie HEQ chronograf. cool

To wszystko prawda ale gdyby Seiko wstawiło mu werk HEQ to też kosztowałby kilka tysięcy dolarów ;)

PS
Jakby Ci się kiedyś znudził to pamiętaj o mnie, proszę :)

:
machlo napisał/a:
Przemek, ale ja nie mam grubego łapska. ;) Niecałe 17 cm, a to Seiko spokojnie nawet na damskiej rączce dobrze będzie leżeć. :)

Na fotkach wydaje się bardzo masywny stąd tak napisałem.

:
:popcorn:

Mądry wie co mówi - idiota mówi co wie.
:
Na SCWF są lepsze zdjęcia:
http://www.thewatchsite.c...ic,39745.0.html

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum