Odpowiedz do tematu
:
Mnie od dawna ciągnie do analoga z cyfrą.
:
Ostatnio zmieniony przez pdrog 2012-11-14, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
świetny zegar...noooosiłbym
zdołuj mnie...przybliż mi cenę...
EDIT...już znalazłem...
szczerze to spodziewałem się, że sporo więcej
Cezar napisał/a: |
tylko cenowo masakra |
zdołuj mnie...przybliż mi cenę...
EDIT...już znalazłem...
szczerze to spodziewałem się, że sporo więcej
Ostatnio zmieniony przez pdrog 2012-11-14, 17:12, w całości zmieniany 1 raz
lepsze jutro było wczoraj
:
No wiesz
Połowa byłaby OK.
pdrog napisał/a: |
spodziewałem się, że sporo więcej |
No wiesz
Połowa byłaby OK.
:
no myślałem o budżecie zblizonym do 5-6kzł...dla mnie 3kzł to i tak za dużo, bo nie przeznaczę na łocza sumy powyżej 2kzł
Cezar napisał/a: | ||
No wiesz Połowa byłaby OK. |
no myślałem o budżecie zblizonym do 5-6kzł...dla mnie 3kzł to i tak za dużo, bo nie przeznaczę na łocza sumy powyżej 2kzł
lepsze jutro było wczoraj
:
Bardzo fajny. O ile mnie pamięć nie myli, to właśnie Junghans był w ogóle pierwszym, który wypuścił radio-łocze, nie?
Pupcia rubcia salcesonik, heloł beloł w dupę słonik!
:
bEEf
Zgadza się w 1990 roku
Model Mega 1
A wyglądał tak
bEEf napisał/a: |
Bardzo fajny. O ile mnie pamięć nie myli, to właśnie Junghans był w ogóle pierwszym, który wypuścił radio-łocze, nie? |
bEEf
Zgadza się w 1990 roku
Model Mega 1
A wyglądał tak
:
Ostatnio zmieniony przez sauat 2012-11-15, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
Pierwsza była firma ze Stanów - Heathkit. Pod koniec 1983 roku wypuścili radiowego hand-łocza. Model GC-1000 "Most Accurate Clock", sterowany ze stacji WWV w Colorado sygnałem 5, 10 lub 15 MHz, w zależności od tego jak warunki na to pozwalały. Junghans wymyślił pierwszy radiowy zegar stołowy - w 1980.
Ostatnio zmieniony przez sauat 2012-11-15, 09:52, w całości zmieniany 1 raz
:
sauat
To Junghans pierwszy na świecie wypuścił hand-łocza
No bo chyba tego nie nosiłbyś na ręce
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-15, 10:05, w całości zmieniany 3 razy
sauat napisał/a: |
Pierwsza była firma ze Stanów - Heathkit. Pod koniec 1983 roku wypuścili radiowego hand-łocza. Model GC-1000 "Most Accurate Clock" |
sauat
To Junghans pierwszy na świecie wypuścił hand-łocza
No bo chyba tego nie nosiłbyś na ręce
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-15, 10:05, w całości zmieniany 3 razy
:
A tam - Spinner zrobi pach do tego Baran ze mnie, miałem złe informacje Szacun Missed
:
to jeszcze, żeby dodać troszkę , Citizen był pierwszy, który sworzył radio-łocza z anteną wbudowaną w kopertę, Junghans miał ją w pasku.
Dodatkowo, Citek był pierwszym, który stworzył wersję multi czyli mógł odbierać sygnał z więcej niż jednej stacji.
Dodatkowo, Citek był pierwszym, który stworzył wersję multi czyli mógł odbierać sygnał z więcej niż jednej stacji.
"Elvis Has Left the Building"
:
Zgadza się
A jako ciekawostkę dodam jeszcze że kopertę Junghansa Mega 1 zaprojektowało studio Frogdesign, które projektowało też między innymi Apple Macintosh, the NeXTcube, Sony Trinitron i inne słynne produkty
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-15, 16:11, w całości zmieniany 7 razy
Martob napisał/a: |
... Junghans miał ją w pasku |
Zgadza się
A jako ciekawostkę dodam jeszcze że kopertę Junghansa Mega 1 zaprojektowało studio Frogdesign, które projektowało też między innymi Apple Macintosh, the NeXTcube, Sony Trinitron i inne słynne produkty
Ostatnio zmieniony przez missed555 2012-11-15, 16:11, w całości zmieniany 7 razy
:
Odpowiedz do tematu
Bardzo mi się podoba mimo, iż to kwarc...
Gratulacje!
Wojtek
Gratulacje!
Wojtek
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek