mam kilka narzędzi... jeszcze groover jest w drodze. Zacząłem wczoraj pierwszy raz coś dłubać s skórze- chce sobie uszyć pasek do parnisa
Oglądałem tutorial podlinkowany wyżej, ale nie pokazuje on tego co chciałbym zrobić....I mam kilka dylematów produkcyjnych -Mianowicie:
1. szlufki wklejacie? (przynajmniej jedną?) czy obie sa luzem?
2. czy moglibyście dokładnie poradzić gdzie i w których miejscach dokładnie cieniować skórę- może jakieś tutoriale konkretne?
3. czym kleić paski? mam butapren, ale śmierdzi od wczoraj mimo, że jest suchy... wali z odległości 30 cm klejem... A co gorsze strasznie usztywnił mi skórę- pasek jest strasznie sztywny. Składa się z dwóch sklejonych części ok 2 mm każda- czyli w zasadzie ma ok 4 mm. Skóra to jedno ale klej miał zapewne także wpływ na takie negatywne zjawisko

4. czym wycinacie języczek pod pręcik od klamerki? i na jakim etapie procesu? wyciąłem przed sklejeniem i mimo że starałem sie to jest lekko postrzępiony- piknikowanie nic nie daje:(
5. skoro już mam sztywny pasek to jest możliwość i jeśli tak to w jaki sposób można go zmiękczyć?
6. Pytanie do paskorobów- skąd bierzecie klamerki? bo 50 zł w naszych sklepach online to przesada

7. jakbym chciał zrobić cienkie paski np do langela atlantica itp to wiadomo że z jednego kawałka skóry- czym wówczas podklejać mizdrę? od strony ręki?
To chyba na razie tyle pytań odnośnie pasków i ich produkcji

proszę o wszelkie porady zdjęcia i tutoriale, całego procesu jak i ewentualnie sposobów i rozwiązań.
oczywiście jak tylko ukończę pierwszego strapa - pochwale się:)