Takie se Seiko
Odpowiedz do tematu

:

:
Swietny jest szczerze gratuluje :)

Trzeba miec jaja jak arbuzy a zwieracze z hartowanej stali zeby kupic GSa :twisted:

Blaz
[Usunięty]
:
Dlaczego? To jest naturalny kierunek dla kogoś, kto ceni zegarmistrzostwo. :)

:
Wiem bo mam same Seikacze ;) Jest jakas magia w tej marce i mi sie strasznie podoba....ja bym kupil takiego GSa....ale wiekszosc pewnie by sie kusila na jakiegos szwajcara :facepalm:

:
dasiek7 napisał/a:
Swietny jest szczerze gratuluje :)

Trzeba miec jaja jak arbuzy a zwieracze z hartowanej stali zeby kupic GSa :twisted:

Ja wiem...?

Kaske starczy miec, jak do wszystkiego, co mozna kupic... ;)

Jakigos mie Ponie Buoze stwuozyl, takigo mie mos...
------------------------------------------------------
Nieoficjalny fanklub pana Ibe :)
:
Blaz napisał/a:

Szczególnie dla Seikoholica ;)
Na razie jeszcze nie doszedłem do tego etapu, ale po przymiarce w Zgierzu kto wie hmmm

World Wide Watches
Blaz
[Usunięty]
:
dasiek7 napisał/a:
.ale wiekszosc pewnie by sie kusila na jakiegos szwajcara :facepalm:

Stąd większość? Nie, nie sądzę. Z tzw. stronnictwa piramidy prestiżu to owszem. :))

pasti napisał/a:
Blaz napisał/a:

Szczególnie dla Seikoholica ;)
Na razie jeszcze nie doszedłem do tego etapu, ale po przymiarce w Zgierzu kto wie hmmm

Dla mnie jedno- góra dwuzegarkowca ideałem jest pewien Citizen HEQ, ale jeśli chodzi o mechaniki (no, umówmy się, że mechaniki :) ) to po zobaczeniu na żywca jak się porusza wskazówka w tym Grand Seiko, to nie ma innego zegarka godnego uwagi. :shock:

:
Blaz napisał/a:

Dla mnie jedno- góra dwuzegarkowca ideałem jest pewien Citizen HEQ, ale jeśli chodzi o mechaniki (no, umówmy się, że mechaniki :) ) to po zobaczeniu na żywca jak się porusza wskazówka w tym Grand Seiko, to nie ma innego zegarka godnego uwagi. :shock:

Rozumiem, że xylog był na warszawskim spocie i widziałeś na żywo ? Oj boje się, że jak zobaczę to będę chciał mieć, a jak mnie mocno najdzie to duża wyprzedaż będzie :wkurzony:

World Wide Watches
Blaz
[Usunięty]
:
Był, był. I Grand Seiko było królem wieczoru. :))

:
Blaz napisał/a:
Był, był. I Grand Seiko było królem wieczoru. :))

Wcale się nie dziwie... taki z tych nowszych modeli to chyba pierwszy w PL cool

World Wide Watches
Blaz
[Usunięty]
:
Pasti, każde Grand Seiko jest godne polecenia. Te smaczki w wykonaniu, stalowe wskazówki, indeksy, logotypy, koperta. Jednak ruch Spring Drive'a jest nie do pobicia. Gdybym miał wybierać pomiędzy hi-beatem a SD, wybrałbym tego drugiego...

:
zobaczcie lwa na tarczy w modelu Grand Seiko - 50Th Anniversary
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Ostatnio zmieniony przez Ratler Wściekły I 2012-09-29, 21:54, w całości zmieniany 1 raz
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum