no to mam dylemat, powiem szczerze ze jedyny ktory zrobil na mnie wrazenie to ten Zeppelin, troche szkoda ze nie automat bo cena mnie przerazila ;p 2500 zl:) ale moze ten rytual mechanicznych zegarkow cos w sobie ma...
Niestety wiem po sobie ze na poczatek lepiej cos skromniejszego budzetem, mysle nad zwiekszeniem kwoty do wydania ...tylko czy do 1000 zł znajde cos co mnie zaczaruje?
Najwazniejsze cechy to chrono ale tylko te z dwiema tarczkami, nie wiem jak to sie okresla poniewaz powiem szczerze jestem zielony w temacie

czyli tak jak w nowym speedmasterze. No i chrono dzialajace a nie multicallendar.
druga sprawa tarcza czarna, sam zegarek bedzie uzywany z paskiem rowniez takiego koloru. Wskazowki najlepiej jasne biale badz szare, odrzucaja mnie w tej chwili wszelkiej masci kolorowe zegarki, nie wiem czemu

pewnie jak zlapie bakcyla to zmienie zdanie

.
Wiem co mi sie nie podoba, submarinery, zaden jak na razie nie przypadł mi do gustu
Raczej chce zegarek "czarno bialy" bez kolorowych elementow badz bron boze zlota.
Wiem ze marudze...i wiem ze pewnie bede musial zgodzić się na duży kompromis, oczekuję od zegarka w niskiej cenie automatu , wykonania zblizonego do modelu 20x drozszego i przy tym designu ktorego prozno raczej szukac w tanich modelach.
w kwestii podróbek to zgadzam sie z kolegą który mnie poprawił, są one słabe...chociaż nie powiem jestem zaciekawiony jak wyglądała by i ile by kosztowała perfekcyjna zewnętrznie i dobrze wykonana wewnętrznie podróbka takiej omegi , potęga wschodnich kolegów jest przecież nie ograniczona

.
Jeżeli ktoś miały jeszcze jakieś sugestię gdzie powinienem szukać, jakich marek zegarki przeglądać (dbające o detale w designie ) To będę wdzięczny.
Mój plan początkowy zakładał 200-300 zł, potem 600. Jestem gotowy wydać więcej za coś niezwykłego , nie koniecznie nowego, sprawdzać będę oferty na forum, ewentualnie alledrogo ale tutaj wcześniej poproszę panów o konsultację
Pozdrawiam