Strasznie zjechany i co najgorsze, tarcza przytwierdzona do werku srubka, czego na zdjeciach nie bylo widac (bo i w ogole niewiele widac na nich bylo - szkielko solidnie przepolerowalem). Decydowalem sie na zakup na podstawie rozmytego zdjecia Atlantica ze "strefowa" tarcza oraz magicznego slowa w rodzaju naciagu . Tak czy owak nie zaluje, bo ten zegarek jest naprawde rzadki. A wszystko za sprawa jednego magicznego slowa na tarczy:
Dekiel: magiczne slowo jest dobite pozniej. Nie widac tego dobrze na zdjeciach, ale napisy we wnetrzu okregu maja inna glebokosc:
No i werk od Adolfa Schilda - wyglada na AS 1172. BTW datowanie u Ranffta prawie na pewno bledne bo zegarek na podstawie tarczy i wielkosci (36 mm) ja zdecydowanie datuje na lata 1950-te:
Odpowiedz do tematu
: Magiczne slowo na tarczy.
:
No proszę Kolejny atlantic, który zaskakuje mnie ostatnio.
Gratulacje, szczególnie dobrego nosa
Gratulacje, szczególnie dobrego nosa
:
@ALAMO: cos masz ostatnio problemy z czytaniem .
:
Bo On tylko obrazki czyta
zbyszke napisał/a: |
@ALAMO: cos masz ostatnio problemy z czytaniem . |
Bo On tylko obrazki czyta
:
ale posty o córkach na wydaniu to czyta uważnie
Santino napisał/a: |
Oj tak
Zaczynam się martwić... |
ale posty o córkach na wydaniu to czyta uważnie
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
Alamoszczak, przecież to Harwood u Schilda robiony!
Wuj Alzheimer wpadł w odwiedziny, czy co?
Zbyszke - wielkie gratki. A teraz grzecznie dyr - dyr z tym w błotko, bo , ściurwa, zazdrość mnie męczy
J.
Wuj Alzheimer wpadł w odwiedziny, czy co?
Zbyszke - wielkie gratki. A teraz grzecznie dyr - dyr z tym w błotko, bo , ściurwa, zazdrość mnie męczy
J.
:
Pogadamy, cfaniaczki, jak pośpicie 4h na dobę, bo jak nie pielucha, to mleko, jak nie mleko, to tościk dla starszej, jak nie tościk, to "występ Wróżki Natury" na który mam zaproszenie i mam tańczyć ...
:
Chill out, pod Stalingradem bywało gorzej
J.
J.
:
Normalnie Matka Polka
ALAMO napisał/a: |
Pogadamy, cfaniaczki, jak pośpicie 4h na dobę, bo jak nie pielucha, to mleko, jak nie mleko, to tościk dla starszej, jak nie tościk, to "występ Wróżki Natury" na który mam zaproszenie i mam tańczyć ... |
Normalnie Matka Polka
:
Cóż, "pieczywo macane należy do macadora"
J.
J.
:
Alamosie załóż sobie konto na fejsbuku, może tam znajdziesz grupę wsparcia
:
Ostatnio zmieniony przez Jacek. 2011-08-18, 22:12, w całości zmieniany 2 razy
Odpowiedz do tematu
Na wsparcie tylko Laxigen
Dr Wotan Purkhaffke