Chiński Nav.B-UHR II
Odpowiedz do tematu

: Chiński Nav.B-UHR II
Doszedł do mnie olbrzymi zegarek, kopia Nav.B-UHR II praktycznie wierna oryginałowi :wink:
W środku cyka DG2813 który w porównaniu do rozmiarów zegarka jest maleństwem, centrowany oczywiście metalowym pierścieniem a nie jakąś plastikową lipą :wink:
Ciekawostką jest to że dekiel jest zakręcany. :shock:
No i do tego przyzwoicie świeci , czym jestem bardzo zaskoczony

Wymiary
Średnica 55 mm bez koronki
Lug to lug 68 mm
grubość 17,7 mm
Pasek 24 mm

auza
[Usunięty]
:
Mechanizm faktycznie robi wrażenie :wink:
Zegarek fajny, pasek super dobrany.
Gratulacje !

:
Bardzo fajny olbrzym ! ciekawe jak wrażenia z noszenia ??

:
Po założeniu grubaśnego pacha od Nicka, nosi się bardzo fajnie i wygodnie, ten pach jest dla niego wręcz stworzony, i tylko na pasku tej grubości wygląda dobrze ,zakładałem mu inne paski i nie wyglądało to najlepiej, teraz jest w porządku.

Obawiałem eis rozmiarów tego zegara ale się one były rozwiały :wink:

:
Elegancki! :mrgreen: Pach naprawdę super, choć do pełni szczęścia brakuje jeszcze nitów - jak w wojennych.

A szkiełko płaskie czy wypukłe?

:
Szkiełko jest lekko wypukłe.

:
Potwór! :shock: Mój 47mm już wydaje się wielki w porównaniu z resztą, a tu prawie cm więcej :shock: Ale przymierzyć by się chciało, nie powiem :wink: Graty hurtowniku ! :mrgreen:

YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
Svedos napisał/a:
Obawiałem się rozmiarów tego zegara ale się one były rozwiały :wink:

Ja to cały czas powtarzam publicznie, odkąd tu zawitałem - 55 mm to normalny rozmiar! :mrgreen: Może teraz - jak nas będzie dwóch - Kamraty w końcu w to uwierzą...? :wink:

Blaz
[Usunięty]
:
Może służyć zamiast bomby. :mrgreen:

:
Jak zobaczyłem tego biednego DG28 w środku - to o mało się nie popłaałem :lol: ...

Blaz
[Usunięty]
:
W sumie można by drugiego zmieścić obok. ;-)

:
Szpetny ten werk jak kupa - całe szczęście, że nikomu nie przyszło do głowy szklić dekla!

A jak toto w ogóle się spisuje? Bo to chyba popularny mechanizm w chińskich zegarkach. Punktualny? Awaryjny? Ma stopsekundę? Da się trochę ponosić, czy od razu trzeba myśleć o pasówce? :wink:

:
Wojtek napisał/a:
Szpetny ten werk jak kupa - całe szczęście, że nikomu nie przyszło do głowy szklić dekla!

A jak toto w ogóle się spisuje? Bo to chyba popularny mechanizm w chińskich zegarkach. Punktualny? Awaryjny? Ma stopsekundę? Da się trochę ponosić, czy od razu trzeba myśleć o pasówce? :wink:

To bardzo przyzwoity werk, i punktualny, i ma stop sekundę i nawet datownik.
Specjalnie nie wygląda ale to doskonały kucyk roboczy, prost i niezawodny w prostej linii wywodzący się Miyoty.

:
Chciałem tylko dodać, że podobnie "szlachetnie" wykończony był ostatni kal. 87 IWC który oglądałem, z tym że miał jeszcze ciulowo groszkowany mostek automatu, i polerowane dźwignie chronografu.
Zarówno DG, jak i NN robią jeszcze "uszlachetniane" wersje tego mechanizmu, ze zmienionym rotorem, i w zależności od potrzeb kupującego - z "rolkowym" kolorowym kołem naciągu lub nie. Nie wiem jak się nazywa DG taka wersja, ale w NN to NNFB2813, i jest to naprawdę dobry mechanizm.

:
Aha! Czyli nie będę zmieniał werku, jak już w końcu mój Parnis nadejdzie! :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum