Glicynka
Odpowiedz do tematu

:
Biblio, światło to podstawa :wink:

w_kaczmarek, wydaje mi się, że 46 mm, bo duża jest. Zegarek mam w domu, teraz nie sprawdzę.

:
Ile razy włażę na Twój topik to się czuję zabity, świetne foty. Aż się boję co zaczniesz z lustrem wyczyniać.

Czym oświetlasz?

:
Dwoma lampkami z Reala - 25 zł sztuka, tańszych już chyba nie było :smile: Muszę kupić mocniejsze i inne żarówki, bo to światło nie do końca mi pasuje.

:
U mnie leżą halogeny 500W, nie wiem czy to nie lekka przesada...

Jeszcze jedno mam pytanie - pracujesz na rawach?

:
JPG,chyba nawet nie mam w aparacie zapisywania RAW, miałem kiedyś sprawdzić i zapomniałem... W tych lampkach są żarówki 60W, takim halogenem jak Ty masz może dobrze byłoby odbić światło od sufitu czy ściany, nie wiem bo nigdy się nie bawiłem takim szperaczem :wink: .

:
Zacznij z rawami, balans bieli przestaje być problemem, dojdzie Ci jeszcze kilka możliwości z korektą foty.

:
Panowie to nie sprzet tu jest wazny - pomaga, ale nie "zrobi" foty. Potrzebne jest oko i zmysl zeby widziec pewne rzeczy i je pokazac. Jedni maja od razu, inni lapia po wielu cwiczeniach i ogladaniu fot innych. To mozna cwiczyc majac do dyspozycji naprawde skromne srodki - 2 lampki nocne, 2 kalki techniczne do rozproszenia swiatla i przecietny kompakt z manualem + statyw.

a foty standardowo swietne :grin:

Pozdr
s

:
Świetne foty, jak zwykle .. :shock:

:
koronka jest jakaś dziwna w tym modelu, wygląda jak w U-BOAT'ie
46 jakoś bardziej proporcje trzyma, i mówie to nie tylko dlatego, że mam :mrgreen:

:
Nie zabardzo mi się podoba - zaelegancki jak dla mnie.

Czino
[Usunięty]
:
Świetna Glicyna, a zdjęcia 1 klasa! ;)

:
Jeszcze parę fotek:

Ostatnio zmieniony przez tessio 2011-03-13, 17:47, w całości zmieniany 2 razy
Blaz
[Usunięty]
:
Gdyby ona tyle nie kosztowała.... :???: :grin:

:
Kozackie fotki. Szkoda, że Omegę przesiałeś :sad: Byłoby co oglądać...

Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Pełna wersja forum