Prawda jest taka, że podświadomie już dawno chciałem go mieć. W latach 80-tych kusił na grubych nadgarstkach cinkciarzy, przywołując swoim połyskiem marzenia o szczęśliwym i bogatym Zachodzie.
Z braku pierwowzoru, budowałem kolekcję w oparciu o jakże udane inspiracje autorstwa radzieckich inżynierów, o na przykład takie:
Nadszedł jednak czas, by na ręku zagościł wreszcie ON - prawdziwy japońska patelnia!!
Trafił do mnie w stanie właściwie prawie idealnym. Prawie, bo wskazówki mają lekki nalot. Niby taki sam, jak Rakieta, ale jednak inny... Świetnym IMHO patentem jest angielsko-japoński datownik. Jedynie werk brzydki jak noc - zajrzałem do środka i darowałem sobie robienie zdjęcia (tym bardziej, że wahnik miał jakieś przebarwienia).
Ale nic to, wreszcie zostałem cinkciarzem
Odpowiedz do tematu
: Orient cesarski
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
Money is our incentive now so that makes it okay.
:
Ja nie bylem cinkciarzem, ale posiadalem . Kupilem w 1985 roku za 25000 zl.
Zegarek dziala do dzisiaj, nosi go moj ojczym i powiem tylko ze szyku to zadawalem tym łoczem
Swietna maszynka - gratulki
Zegarek dziala do dzisiaj, nosi go moj ojczym i powiem tylko ze szyku to zadawalem tym łoczem
Swietna maszynka - gratulki
Noze tez lubie
:
No teraz to szpan na całego
Gratuluję nabytku i niech się nosi.
Gratuluję nabytku i niech się nosi.
:
Orient bomba, ale takie Rakietki to mi się marzą
:
crayzee, Rakietki bardzo fajne , znasz może mechanizm odczytywania daty z tarczy? , Orient bombastyczny chociaż werk to ma paskudny
:
Szymek - mechanizm już ci się nie na wiele zda, ponieważ to są kalendarze 10cio letnie, a ostatnie te Rakiety wychodziły w 1993 roku z tego co mi wiadomo.
:
Kurczę to już ten bajer jest przeterminowany
:
Dokładnie.
Koronką ustawiałeś najpierw rok w okienku na dole. óźniej z tabel odczytywałeś dni tygodnia/miesiaca.
Koronką ustawiałeś najpierw rok w okienku na dole. óźniej z tabel odczytywałeś dni tygodnia/miesiaca.
:
A mnie cały czas ten zegarek jakoś odrzuca.
:
Ja tak jak Svedos, też mi patelnie śmierdziały cinkciarstwem ale dzisiaj na giełdzie w Bytomiu zanabyłem taką trochę łagodniejsza wersję i aktualnie go doprowadzam do ludzkiego wyglądu. Jutro jak poskładam to wrzucę fotki.
:
Cinkciarski nie cinkciarski zegar fajny jest i już.
Gratuluje nabytku, choć nadal pamiętam co było dodatkiem do tego orienta i za jakie pieniądze i długo nie zapomnę
I orienta wyjątkowo nie zazdraszam... bo mam...
Gratuluje nabytku, choć nadal pamiętam co było dodatkiem do tego orienta i za jakie pieniądze i długo nie zapomnę
I orienta wyjątkowo nie zazdraszam... bo mam...
:
Tomek - i oto chodzi. Będzie nam się ładnie komponował na łapie obok złotego łańcucha
...all we do is eliminate our future with the things we do today.
:
Dokładnie tak jak Rudolf pisze. Za to rakietki lubię
Odpowiedz do tematu
Rudolf napisał/a: |
Powiem tak , fanem nie jestem , ale jak trafię to wezmę dla samego mania |
Dokładnie tak jak Rudolf pisze. Za to rakietki lubię