Maxiu sie trochę zbyt dosłownie zachomiczył Koledzy rysownicy, weźcie pod uwagę że ta koperta jest ... hmm ... mocarna. To dobre slowo Sam szafir ma okolo 4 mm grubości. Te certinowate wskazówki były montowane w kopertach dużo delikatniejszych.
#32 Wysłany: 2012-01-12, 09:25
Ta chinxa Lumy jest de best jak na razie
Godzinową wydłużyć za radą Strixa , dołożyć mordkę jak w dosi 2012 pomiędzy 11 a 12 i czego chcieć więcej...
Myślę, że nawet przeżyłbym koronkę na 3
Naprawdę ładny projekt...
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#35 Wysłany: 2012-01-12, 09:55
Wróce z fabryki do domu, to bede dalej cos knul. Wczoraj po nocy juz mi sie nie chcialo - chociaz tak naprawde az kusi mnie, zeby narysowac tarcze Lume i miec projekt z glowy bo w zasadzie narysowal to co mi gdzies po lbie krazylo...
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#36 Wysłany: 2012-01-12, 09:57
Daniel, fajne dwa pierwsze kolorki. W pierwszym projekcie ciekawe owalne indeksy, a i nad łopatami można podyskutować. Napis www.chinawatches.pl to już IMO trochę za dużo tekstu na tarczę, myślę że na deklu wystarczy.
Damian, projekt moim zdaniem za bardzo retro, trochę mi się kłóci ze stylistyką koperty.
Lume brak mi słów, na prawdę spójny i praktycznie kompletny projekt. Chyba już od dawna się nosisz z takim zestawem. Wskazówki faktycznie można poprawić, ale to kosmetyka. Koronkę bym dał ostrzejszą, bardziej jak w oryginale Gerlachów, żeby pasowała do kształtu bezela (nota bene genialnego) - z tego co rozumiem, bezel jest specjalnie dla nas większy niż w wypuście standardowym GG.
Uwagi ogólne:
Pamiętajmy o genialnym planie Szatanisty - umieszczeniu 2012 na tarczy.
Bierzmy poprawkę na możliwość użycia datownika, wiele ludzi go lubi, a okienko powinno powstać chyba na początku projektu, żeby go nie wkładać na siłę.
Bok koperty jest również dobrym miejscem na grawer np. limitacji, więc jakby co można zaoszczędzić miejsce na deklu czy tarczy.
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#43 Wysłany: 2012-01-12, 10:16
Bez urazy, Damiana fajny, ale skromny, w sumie jest i już.
Na normalny zegar może być, ale rozmawialiśmy, że limitka ma być nasza, inna, jedyna, budząca emocje. A Damiana jest poprawna...i już.
Dopracowałbym chinxę, z datą na 6 , inną koronką, dłuższą godzinową i buźką byłoby OK
Blaz [Usunięty]
#44 Wysłany: 2012-01-12, 10:18
dago napisał/a:
inna, jedyna,
Ani ona inna, ani nie jedyna. I o to mnie chodzi.
Forumowy zegarek kmziz z tarczą chronometryczną mnie się jeszcze przypomniał...
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-01-12, 10:19, w całości zmieniany 2 razy
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#45 Wysłany: 2012-01-12, 10:20
Łukasz, ja się nie upieram przy chinxie, wezmę co będzie, byleby było fajne, nasze i cieszące oko.
Stonowane i spokojne mi nie podchodzi, w tym aspekcie...