Witam !
To mój pierwszy post na tym forum, choć oglądam je od dłuższego czas i od dłuższego czasu jestem również na kizi.
Pytanie jest, czy dałoby radę wymienić mechanizm na jakiś lepszy, ładniejszy, być może szwajcarski albo ruski w Marynie 42mm ?
Koniecznie automat
Odpowiedz do tematu
: Wymiana mechanizmu - nowa Maryna 42mm
:
Da rade..
Kto bogatemu zabroni
Kto bogatemu zabroni
"Mnogość zegarków nie zwiększy zasobu czasu." AP
:
1. Da się, pytanie tylko ile będzie kosztować przystosowanie nowego werku do tej koperty, do tego dochodzi kwestia mocowania tarczy do mechanizmu i dopasowanie nowych wskazówek pasujących do osi nowego mechanizmu. Kompletnie nieopłacalne z punktu widzenia użytkownika.
2. Co rozumiesz przez ..lepszy. W tym zegarku zastosowano mechanizm ST 2551 a ten jest zdecydowanie lepszy od wszystkich współczesnych mechanizmów Rosyjskich i porównywalny z najpopularniejszymi odmianami ETA z serii 28xx .
3. ładniejszy....daj Boże żeby wszystkie mechanizmy były tak wykończone w standardzie jak ten.
Tak że Twoje pytanie można skomentować jedynie tak
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2013-03-21, 14:26, w całości zmieniany 1 raz
kolakk napisał/a: |
Pytanie jest, czy dałoby radę wymienić mechanizm na jakiś lepszy, ładniejszy, być może szwajcarski albo ruski w Marynie 42mm ? |
1. Da się, pytanie tylko ile będzie kosztować przystosowanie nowego werku do tej koperty, do tego dochodzi kwestia mocowania tarczy do mechanizmu i dopasowanie nowych wskazówek pasujących do osi nowego mechanizmu. Kompletnie nieopłacalne z punktu widzenia użytkownika.
2. Co rozumiesz przez ..lepszy. W tym zegarku zastosowano mechanizm ST 2551 a ten jest zdecydowanie lepszy od wszystkich współczesnych mechanizmów Rosyjskich i porównywalny z najpopularniejszymi odmianami ETA z serii 28xx .
3. ładniejszy....daj Boże żeby wszystkie mechanizmy były tak wykończone w standardzie jak ten.
Tak że Twoje pytanie można skomentować jedynie tak
Ostatnio zmieniony przez Svedos 2013-03-21, 14:26, w całości zmieniany 1 raz
:
Ale konkretnie ma być lepszy, ładniejszy czy szwajcarski? Bo to nie do końca tożsame pojęcia
jakiś lepszy, ładniejszy, być może szwajcarski |
Ale konkretnie ma być lepszy, ładniejszy czy szwajcarski? Bo to nie do końca tożsame pojęcia
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
no chyba, że chodzi o vintage - tak jak ma Sylwek, np: helbros.
Skate or die!
:
Albo Mołnię
Najlepiej, jakbyś zajrzal tutaj na początek :
http://www.chinawatches.p...b9409e35#547976
Najlepiej, jakbyś zajrzal tutaj na początek :
http://www.chinawatches.p...b9409e35#547976
:
Ostatnio zmieniony przez kolakk 2013-03-21, 15:00, w całości zmieniany 1 raz
eta to śmieć doskonale o tym wiem, chodziło mi bardziej o to czy ten st 2551 ma swojego europejskiego protoplastę jak asian unitas
No i oczywiście chodziło o vintage Bo w nowe mechanizmy bym sie nie wpakował
No i oczywiście chodziło o vintage Bo w nowe mechanizmy bym sie nie wpakował
Ostatnio zmieniony przez kolakk 2013-03-21, 15:00, w całości zmieniany 1 raz
:
za szwajcarskich proponuje taki jak wkładano do PAM318
:
O, to ta ślicznotka z surowym unitasem
Ja bym szukał Spring Drajva
mazok napisał/a: |
za szwajcarskich proponuje taki jak wkładano do PAM318 |
O, to ta ślicznotka z surowym unitasem
Ja bym szukał Spring Drajva
_
work in progress
work in progress
:
Jak cię stać to czemu nie...
Skate or die!
:
Ostatnio zmieniony przez kolakk 2013-03-21, 15:15, w całości zmieniany 3 razy
Najlepiej by było aby tam zmieścić mechanizm Universal Geneve z mini rotorem, ale raczej ciężkie do zrealizowania...
Ostatnio zmieniony przez kolakk 2013-03-21, 15:15, w całości zmieniany 3 razy
:
Nie ma. To ich wlasna konstrukcja.
Ten UG tam raczej się zmieści, te koperty stosuje się do mechanizmów o średnicy do 36 mm i grubości do 7.5 mm prawie.
Kombinuj - u nas bogatym niczego nie bronią
chodziło mi bardziej o to czy ten st 2551 ma swojego europejskiego protoplastę |
Nie ma. To ich wlasna konstrukcja.
Ten UG tam raczej się zmieści, te koperty stosuje się do mechanizmów o średnicy do 36 mm i grubości do 7.5 mm prawie.
Kombinuj - u nas bogatym niczego nie bronią
:
Gdzie ja tam bogaty, Takiego UG można wyczaić za 100zł
:
Pogadamy jak ci przyjdzie dorobić pierścien mocujący, zrobić mu serwis, dorobic wałek, koronkę ...
Wybrałeś drogie hobby. Albo hobby zapewniający rozwój umiejętności manualnych. Zależnie od podejścia
Odpowiedz do tematu
Gdzie ja tam bogaty, Takiego UG można wyczaić za 100zł |
Pogadamy jak ci przyjdzie dorobić pierścien mocujący, zrobić mu serwis, dorobic wałek, koronkę ...
Wybrałeś drogie hobby. Albo hobby zapewniający rozwój umiejętności manualnych. Zależnie od podejścia