Szymon napisał/a: |
Erolek,
Gimnastyka Omegi to i tak nic przy gimnastyce Rolexa |
Rolek daje nowe mechanizmy i nie robi miliarda limitek tygodniowo.
Erolek,
Gimnastyka Omegi to i tak nic przy gimnastyce Rolexa |
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |
Dorian06 napisał/a: | ||
Rolek daje nowe mechanizmy i nie robi miliarda limitek tygodniowo. |
rmickey napisał/a: |
Wczoraj przy okazji pomacałem nowego Moona w hesalicie i mam mieszane odczucia. Na plus: "step dial" totalizatorów, krótsze ucha i oczywiście "dot over 90" Jednak w ogólnym odbiorze to dla mnie trochę za nowoczesny zrobił sie nowy Moon. Bransoleta też mnie nie zachwyciła na zywo. Sama w sobie całkiem fajna ale zapięcie to totalna pomylka. Zgadzam się z machlo, że jest za lekka w stosunku do koperty i za bardzo się zwęża przy zapięciu, które wygłąda jak z dziecinnego zegareczka. Co do mechanizmu to znowu za nowoczęsnie. Przecież Moon bazuje na tradycji... Powinni włożyć 321
Szkoda, że nie maiłem swojego na łapce bo wtedy byłoby najlepsze porównaie ale na chwilę obecną nie zamieniłbym na nowy model. |
Jest wersja z 321. Tylko kosztuje 2x tyle. |
Jacobi napisał/a: |
Widzę, że Wojtek już zaczął dostrzegać zegarki nowe , dobrze
Ja niestety jeszcze nie, długo nie , mam dwa, na zmianę je zakładam i traktuję beznamiętnie jako odmierzacze czasu. |
kornel91 napisał/a: | ||
Poważnie?? A co nosisz Sławek przecież Ty to masz piękny zbiór. |
Jacobi napisał/a: |
Widzę, że Wojtek już zaczął dostrzegać zegarki nowe , dobrze
Ja niestety jeszcze nie, długo nie , mam dwa, na zmianę je zakładam i traktuję beznamiętnie jako odmierzacze czasu. |
Maras napisał/a: | ||
Dobrze już dobrze Slawus nosisz dwa i twoja sprawa,a teraz leć szybko i wpisuj się na listę Zlotu, ino migiem w podskokach 🤣😉
[ Dodano: 2021-09-06, 07:39 ]
Męczysz się widzę, daj mnie te Helę,po co ci ona,skoro taka obojętna |
... Omega robi jako marka komplikacje i rozwija Co-Axiala (tak, wiem że to jest koncept G.Danielsa). A Rolek przez ostatnie ileś lat zrobił raptem Sky-Dwellera i tyle. Reszta to nowe kolorki i zmiany rozmiaru o 0.X mm
... |
... Przy czym ja nie mówię ze Omega jest super a Rolex jest be. Jedne i drugie to super zegarki, jedno i drugie ma ileś odgrzewanych kotletów, które zarabiają pieniądze, ale zegarmistrzowsko uważam, że Omega ma więcej ciekawych pozycji niż Rolex. |
Apa13 napisał/a: |
Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć |