Ostatnio przeglądałem inne forum i trafiłem na temat dokładności chodu zegarków . Tam były to zegarki mechaniczne. Tutaj proponuje automaty .
Zasada jest prosta : wyznaczamy godzinę startu po czym po 24 godzinach wpisujemy odchyłkę . Tak przez tydzień.
Załóżmy że zegarek nosimy 12 godzin a na noc kładziemy go tarczą do góry .
Czy są chętni do zabawy ?????
Odpowiedz do tematu
: Dokładność naszych czasomierzy - test .
I co z tego że to kopia . Po świecie chodzi kilka miliardów kopii i nikt raczej na to nie narzeka
:
Automat to nie też mechaniczny zegarek?
Rozdzielnie się to liczy?
Rozdzielnie się to liczy?
mr.nobody pozdrawia
:
Też, ale pracuje inaczej.
W zegarku z ręcznym naciągiem masz równomierne zwalnianie sprężyny.
W automacie masz skoki w górę i w dół, w zależności od cyklu.
To ma spory wpływ na dokładność.
mr.nobody napisał/a: |
Automat to nie też mechaniczny zegarek?
Rozdzielnie się to liczy? |
Też, ale pracuje inaczej.
W zegarku z ręcznym naciągiem masz równomierne zwalnianie sprężyny.
W automacie masz skoki w górę i w dół, w zależności od cyklu.
To ma spory wpływ na dokładność.
:
Ostatnio zmieniony przez mr.nobody 2017-11-19, 18:21, w całości zmieniany 1 raz
Dziękuję.
To zdaje mnie się że dla powtarzalności trzeba by te automaty też nakręcić do końca przed odłożeniem do sprawdzenia no nie?
Bo każdy inaczej żyje, jeden siedzi na czterech literach i musi czasem nakręcać bo mu rano stoi a inny gania przez cały dzień i wieczorem ma zegarek nakręcony.
Widzę że trochę głupio mi się napisało, zegarek mu rano stoi
To zdaje mnie się że dla powtarzalności trzeba by te automaty też nakręcić do końca przed odłożeniem do sprawdzenia no nie?
Bo każdy inaczej żyje, jeden siedzi na czterech literach i musi czasem nakręcać bo mu rano stoi a inny gania przez cały dzień i wieczorem ma zegarek nakręcony.
Widzę że trochę głupio mi się napisało, zegarek mu rano stoi
Ostatnio zmieniony przez mr.nobody 2017-11-19, 18:21, w całości zmieniany 1 raz
:
To może by zamiast testu tygodniowego zrobić 2 tygodniowy. Po 2 tygodniach można już coś wywnioskować na temat dokładności chodu naszego zegarka. Przy czym jestem świadomy że ja dam do testu nowy zegarek, od 3 dni na łapie więc zupełnie niedotarty, nierozchodzony. To także wpłynie na wynik ale cóż : zabawa to zabawa
ALAMO napisał/a: | ||
Też, ale pracuje inaczej. W zegarku z ręcznym naciągiem masz równomierne zwalnianie sprężyny. W automacie masz skoki w górę i w dół, w zależności od cyklu. To ma spory wpływ na dokładność. |
To może by zamiast testu tygodniowego zrobić 2 tygodniowy. Po 2 tygodniach można już coś wywnioskować na temat dokładności chodu naszego zegarka. Przy czym jestem świadomy że ja dam do testu nowy zegarek, od 3 dni na łapie więc zupełnie niedotarty, nierozchodzony. To także wpłynie na wynik ale cóż : zabawa to zabawa
I co z tego że to kopia . Po świecie chodzi kilka miliardów kopii i nikt raczej na to nie narzeka
:
A kto będzie nosił jeden zegarek przez dwa tygodnie
Zboczeńcy
Zboczeńcy
:
Wprost dramatyczny
G.
ALAMO napisał/a: |
(...)
To ma spory wpływ na dokładność. |
Wprost dramatyczny
G.
"We offer best solutions in search of a problem"
:
No to chyba normalne
mr.nobody napisał/a: |
bo mu rano stoi |
No to chyba normalne
Antisocial and faceless...
:
kurde, u mnie zegarki na łapie są super miłe, yyy... dokładne znaczy się, a na rotomacie to takie fochy pokazują... Im dłużej tam siedzą, tym gorzej... A jak na łapkę, to natychmiast jest fajnie. Zegarki są rodzaju żeńskiego?! (taki tam wolny wniosek...)
Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.
:
Ostatnio mi się kolega żalił, że jego Breitling robi +15 minut w trakcie treningu
Ludzie odwykli od mechanicznych zegarków.
Jacek. napisał/a: |
Wprost dramatyczny |
Ostatnio mi się kolega żalił, że jego Breitling robi +15 minut w trakcie treningu
Ludzie odwykli od mechanicznych zegarków.
:
Temu Brajtku też się tętno podnosi
:
mnie tam wisi precyzja byle mieścił się w przedziale do 15 sek + -
:
Ostatnio zmieniony przez staszek 2017-11-20, 12:07, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie. Na razie mój robi + 22 sekundy na 31 godzin. Ale to jeszcze nówka mało śmigana
Pytanie- czy otwierać go teraz i zacząć ustawianie czy poczekać. jak tak to jak długo czekać ?
Zegarek ( Seiko SKX 009 ) na ręce od czwartku , czyli niecałe 5 dni ......... .
Pytanie- czy otwierać go teraz i zacząć ustawianie czy poczekać. jak tak to jak długo czekać ?
Zegarek ( Seiko SKX 009 ) na ręce od czwartku , czyli niecałe 5 dni ......... .
Ostatnio zmieniony przez staszek 2017-11-20, 12:07, w całości zmieniany 1 raz
:
Ja bym nie ruszał, daj mu kilka miesięcy, niech się dotrze... A masakry nie ma
:
Odpowiedz do tematu
Podjąć się, czy się nie podjąć
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...