ALAMO, Ale kopert już się Paweł nie czepia.
Teraz walczy z tarczami
Porcelana, tytan, stal, barwienie termiczne, etc...
Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio jak się widzieliśmy to malkontencił mimo że mnie z paputków wywaliło
Ja cały czas czekam na gotowe moduły faz w wersji docelowej To będzie czad.
Ja cały czas czekam na gotowe moduły faz w wersji docelowej To będzie czad.
:
No właśnie i za to zaangażowanie należy mu się odpowiednia zapłata.
A Polpora ? Przecież oni sami ich nie robią. No chyba, że się mylę
A Polpora ? Przecież oni sami ich nie robią. No chyba, że się mylę
:
Bezwzglednie.
Nigdy nie komentuję cen produktów niszowych manufaktur - bo one mają swoje prawa.
Polpora sama z pewnością składa te zegarki, konkretny czlowiek w ZG. Natomiast co do źródeł podzespołów itd - to jest ich tajemnica, tak jak zresztą wszystkich
Nigdy nie komentuję cen produktów niszowych manufaktur - bo one mają swoje prawa.
Polpora sama z pewnością składa te zegarki, konkretny czlowiek w ZG. Natomiast co do źródeł podzespołów itd - to jest ich tajemnica, tak jak zresztą wszystkich
:
Aha to tego nie wiedziałem, ale do Pawła ma się to i tak nijak
A z tego co wiem, to za podstawowy model wcale dużo sobie nie każe płacić (oczywiście jak za tak wykonany zegar).
A z tego co wiem, to za podstawowy model wcale dużo sobie nie każe płacić (oczywiście jak za tak wykonany zegar).
:
Do Pawła produkcji to w zasadzie całe wyposażenie salonów ma się nijak - tam w każdym szczególe widać niesamowitą pasję, tarcze pajęczyny mnie rozłożyły na łopatki ... Ale też Polpora nigdy nie aspirowala do tej grupy producentów
:
Panowie rzućcie linka gdzie mozna zobaczyc te projekty Jankowskiego
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Dziekować
Trza bedzie
Svedos napisał/a: |
Paweł pokazuje je na kiziowisku, w tym temacie
http://zegarkiclub.pl/for...96-chronos-art/ |
Dziekować
ALAMO napisał/a: |
Na zlot przyjedź, to sobie zobaczysz |
Trza bedzie
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
:
A mnie się wogóle nie podobały, tzn. jakoś ich tak za dużo na tej tarczy. Mi marzy się piękna porcelana i niebieskie wskazówki. Pure zegar, ot co
Ale oczywiście szanuję każdą opinię
ALAMO napisał/a: |
tarcze pajęczyny mnie rozłożyły na łopatki |
A mnie się wogóle nie podobały, tzn. jakoś ich tak za dużo na tej tarczy. Mi marzy się piękna porcelana i niebieskie wskazówki. Pure zegar, ot co
Ale oczywiście szanuję każdą opinię
:
To kwestia wybarwienia poszczególnych warstw "kanapki" tarczy, ta pajęczyna ma potencjał.
SIRLUKE1 napisał/a: | ||
A mnie się wogóle nie podobały, tzn. jakoś ich tak za dużo na tej tarczy. Mi marzy się piękna porcelana i niebieskie wskazówki. Pure zegar, ot co Ale oczywiście szanuję każdą opinię |
To kwestia wybarwienia poszczególnych warstw "kanapki" tarczy, ta pajęczyna ma potencjał.
:
Ja ci powiem, że patrze od jakiegos czasu zupełnie inaczej na zegarki. Oceniam zaangazowaną technologie i nakład sił i środków do efektu, oraz potencjalnej ceny. I zaczyna być śmiesznie, ponieważ jako "porcelana" sprzedają emalię. Jako "ceramiczny bezel" sprzedają hesalit. I za to wszystko - każą sobie placic bajonskie kwoty, instalując podzespoły robione maszynowo, w dużych nakładach ...
Dlatego kiedy widzę produkt, do którego ktoś opracowuje od podstaw technologię - i jest ona odrębna od dotychczas stosowanych w branży ... Jeśli wiem, że obróbka jest robiona ręcznie ... To mam zupełnie inny stosunek do produktu, czy też jego ceny. Produkt zawsze szanuję, nawet jeśli stylistyka kompletnie nie jest z mojej bajki, a ceny nigdy nie komentuję, bo ona już wynika z uzgodnień pomiędzy artystą, a kupującym.
SIRLUKE1 napisał/a: |
A mnie się wogóle nie podobały, tzn. jakoś ich tak za dużo na tej tarczy. Mi marzy się piękna porcelana i niebieskie wskazówki. Pure zegar, ot co |
Ja ci powiem, że patrze od jakiegos czasu zupełnie inaczej na zegarki. Oceniam zaangazowaną technologie i nakład sił i środków do efektu, oraz potencjalnej ceny. I zaczyna być śmiesznie, ponieważ jako "porcelana" sprzedają emalię. Jako "ceramiczny bezel" sprzedają hesalit. I za to wszystko - każą sobie placic bajonskie kwoty, instalując podzespoły robione maszynowo, w dużych nakładach ...
Dlatego kiedy widzę produkt, do którego ktoś opracowuje od podstaw technologię - i jest ona odrębna od dotychczas stosowanych w branży ... Jeśli wiem, że obróbka jest robiona ręcznie ... To mam zupełnie inny stosunek do produktu, czy też jego ceny. Produkt zawsze szanuję, nawet jeśli stylistyka kompletnie nie jest z mojej bajki, a ceny nigdy nie komentuję, bo ona już wynika z uzgodnień pomiędzy artystą, a kupującym.
:
Zgadzam się z Tobą. Jestem w stanie zapłacić więcej za więcej
:
Odpowiedz do tematu
Ala jak Paweł zrobi porcelankę z niebieskimi wskazówkami (prototym już ma gotowy), to właściwie będzie mniej Bo to taki raczej minimalistycznie-klasycznie-marinistyczny będzie.